fbpx
knutsel knotsel

Hoe verwezelijken wij ons knutsel kamp?

Gedurende het knutsel kamp leren we kinderen allerlei technieken aan en helpen hen die technieken te verbeteren. We voorzien daarom verschillende materialen waarmee ze heerlijk kunnen knutselen. Zo komen er elke week volgende categorieën aan bod:

 • Tekenen met verschillende materialen (houtskool, je vingers, verschillende soorten potloden, …), schetsen en collages maken.
 • Schilderen met verschillende soorten verf en kwasten.
 • Boetseren.
 • STEM : knutselen met een tikje wetenschap.
 • Knutselen met hout.
 • Werken met garen en stoffen.
 • Kunstgeschiedenis.
 • Basiskennis rond de primaire en secundaire kleuren.
 • Leren observeren van je omgeving.
 • Maken van een groepswerk.
 • Toneel en expressie.

Het knutsel kamp start trouwens met een leuke kennismaking om zo een veilig groepsgevoel te creëren. Kinderen mogen zichzelf dan beschrijven aan de hand van hun eerste werkje. Op deze manier stellen ze zich creatief en uniek voor aan de groep.

We bespreken ook samen een kunstenaar. En we eindigen een knutselkamp met een tentoonstelling van al de gemaakte werkjes. Vorig jaar maakten we samen maar liefst 11 werkjes per week.

We voorzien tijdens het kamp ook kleine verrassingen: een leuke picknick, een dansmomentje, een kleine yoga oefening of een lekker snoepje.

Je ziet, we doen er alles aan om kinderen een leuke tijd te laten beleven. Ook voor de ouders is zo’n kamp fijn. Ze krijgen even wat me-time én de ontwikkeling van hun zoon of dochter wordt gestimuleerd.

Knutsel knotsel

De begeleiding van het knutsel kamp

“Hallo, ik ben Julie Van der heyden, oprichtster van de Knutsel Knotsel vzw. Tijdens de schoolvakanties organiseert Knutsel Knotsel vzw gezellige knutsel kampen. We vinden het heerlijk om te zien hoe kinderen zich ontplooien via creativiteit tijdens zo’n knutselstage.

Knutsel Knotsel vzw is ontstaan in 2016 vanuit een passie voor kinderen en mijn passie voor Kunst en Cultuur. Doorheen het jaar ben ik fulltime marketeer ondernemer maar tijdens de vakantie breiden we die passie dus uit naar kinderen uit de basisschool. Samen met een team aan enthousiaste jongeren uit de kunstwereld of de omgeving van Tervuren bouwt Knutsel Knotsel vzw verder aan de waarden van creativiteit, inspiratie, vriendschap, durven doen, zorgen voor elkaar en vooral veel plezier samen beleven.

De begeleiding wordt verzorgd door de animatoren van Knutsel Knotsel vzw – ondertussen een team van meer dan 10 enthousiaste studenten. Ikzelf werk mee achter de schermen voor het creatieve en logistieke aspect als ook de veiligheid en de inschrijvingen.”

Julie Van der heyden is Handelsingenieur van opleiding en is in het bezit van een bachelor grafische kunst. Ze is moeder van 2 kinderen en woont in Overijse.